Na festiwalu oprócz młodzieży gimnazjalnej gościliśmy Dyrektora ZEAOS w Żarkach,Jakuba Grabowskiego. Uroczystość rozpoczął dyrektor szkoły, Kazimierz Lamch witając przybyłych gości oraz omawiając w skrócie przebieg konkursu. Następnie Jakub Grabowski życzył wszystkim drużynom powodzenia.
Pierwszym etapem konkursu było losowanie stanowisk przy których miały pracować poszczególne zespoły. Kolejne losowanie miało na celu wyłonienie spośród opiekunów dwóch członków komisji. Do Justyny Szczepańskiej, przewodniczącej komisji i instruktora zajęć praktycznych, Małgorzaty Merty - nauczyciela przedmiotów zawodowych i Anny Olszewskiej, instruktora zajęć praktycznych dołączyły: Eliza Trzcionka z Gimnazjum nr 2 w Myszkowie oraz Ewa Baryła z Gimnazjum w Niegowie.
Surowce i materiały niezbędne do wykonania zadania zapewnił organizator. Zawodnicy mogli wykorzystać jedynie produkty, które zostały zgromadzone na stanowiskach. Czas przewidziany na wykonanie zadania wynosił 90 minut.
Wyniki konkursu: I miejsce - drużyna Gimnazjum im. Jana Pawła II w Niegowie w składzie: Zofia Jędrzejewska i Wiktoria Garska, II miejsce - drużyna Gimnazjum nr 2 im. Jana Pawła II w Myszkowie w składzie: Alicja Hyla i Wiktoria Gradzik III miejsce - drużyna Gimnazjum w Pińczycach w składzie: Karolina Matyja i Wiktoria Jarzyńska.
Wyniki konkursu ogłosił Pan Kazimierz Lamch, natomiast statuetki, wykonane w pracowni artystycznej GAMA-ART, Pan Jakub Grabowski. Laureaci otrzymali nagrody rzeczowe, a pozostali uczestnicy konkursu pamiątkowe książki kulinarne.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?