Uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Żarkach działającej w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego wywalczyli tytuł Eksperta Śląskich Smaków i nagrodę Złotego Durszlaka. Zdobyli ją w kategorii profesjonalistów podczas VI Festiwalu “Śląskie Smaki” w Gliwicach. Zachwycili jury sernikiem z sosem z żurawiny. Poza tym zaserwowali zupę cebulową po śląsku oraz kaczkę z jabłkami i żurawiną. W nagrodę wezmą udział w warsztatach prowadznych przez Jeana Bose, mistrza kuchni molekularnej. Szkołę w Żarkach reprezentowali uczniowie I klasy w zawodzie kucharz małej gastronomii - Żaneta Harasimowicz i Norbert Kozik przygotowani przez Marzennę Lesiak.
Seria pożarów Premier reaguje
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?