Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

ZAPOWIEDŹ: Gminny Ośrodek Kultury w Poraju zaprasza na V Warsztaty Kulinarne

SU
Warsztaty odbędą się 24 października w Budynku Wielofunkcyjnym w Jastrzębiu. Początek o godz. 17.

Warsztaty poprowadzi szef kuchni Restauracji EM z Koziegłów, Michał Wróbel. Tym razem prym będzie wiodła wątróbka, przygotowana na różne sposoby. Jednak największe zainteresowanie zapewne wzbudzi zupa pod nazwą Kurwina, z którą Restauracja „EM” zajęła pierwsze miejsce na Festiwalu „Śląskie Smaki” w Chorzowie. „Kurwina” to zupa z pokrzyw podawana z kluseczkami ziołowymi. Przystawką będzie wątróbka w miodzie. Jako danie główne - farfelki czyli kluseczki i wątróbka wieprzowa w sosie pieczarkowym oraz dwa rodzaje surówek. Będzie także przekąska – mus z wątróbek drobiowych ze śliwką w glazurze. Na deser marchwiak z bitą śmietaną. Podczas warsztatów zostaną także omówione procedury obróbki wątróbki, aby była soczysta, a zarazem miękka. Warto to zobaczyć. Zapisy na warsztaty prowadzone są w GOK-u w Poraju pod nr tel. 34 35 55 48.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na myszkow.naszemiasto.pl Nasze Miasto