Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet z mięsa z rosołu...
fot. pixabay.com

Z mięsa, które zostanie z rosołu, zrobisz pasztet i nie tylko. Poznaj 11 sposobów na wyśmienite dania zero waste

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu
Składniki:
- ok. 1 kg mięsa z rosołu
- ugotowane ( z rosołu) 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera
- cebula
- 4 jajka
- 6-8 łyżek bułki tartej
- przyprawy do smaku: po ok. 1 łyżeczce soli, pieprzu, tymianku, czosnku, szczypta gałki muszkatołowej

Mięso oddziel od kości i zmiel w maszynce na średnich oczkach. Zmiel także marchewkę, pietruszkę i seler. Cebulę podsmaż. W dużej misce połącz zmielone mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wyrób dobrze najlepiej ręką. Przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą do pieczenia. Piecz w 180⁰C ok. 1 godzinę.

Zobacz również

IV Bieg Zielone Załęże za nami. Zobaczcie zdjęcia i wyniki z sobotniego wydarzenia

IV Bieg Zielone Załęże za nami. Zobaczcie zdjęcia i wyniki z sobotniego wydarzenia

Pożar ciągnika w Krerach w gminie Masłowice. 40 tysięcy złotych strat

Pożar ciągnika w Krerach w gminie Masłowice. 40 tysięcy złotych strat

Polecamy

Temat wypowiedzi pisemnej na maturze z angielskiego 2024. Do napisania wpis na blogu

Temat wypowiedzi pisemnej na maturze z angielskiego 2024. Do napisania wpis na blogu

Nowa funkcja WhatsApp ukryje to, czego nie chcesz

Nowa funkcja WhatsApp ukryje to, czego nie chcesz

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka