Co prawda, nie jest ono koszerne, ale zawsze to jakaś turystyczna atrakcja. – Coraz więcej klientów pyta o dania żydowskie, dlatego postanowiliśmy wprowadzić ich kilka. Gęsie żołądki czy cymes są nie tylko bardzo smaczne, ale wzbudzają zainteresowanie gości, którzy z chęcią ich kosztują – mówią Agnieszka i Mariusz Cyganowie.
Oprócz cymesa, czyli ozora wołowego w sosie musztardowo-miodowym, jest też gęsia szyja faszerowana wątróbką, siekaną cielęciną i kaszą, podana na tłuszczu gęsim z cebulą,. Skosztować można też kreplach - pierogi z serem i ziemniakami opiekane na tłuszczu gęsim, Kaczkę Cadyka - filet z kaczki z karmelizowanymi gruszkami, podane na sosie winno–miodowym. A na zamówienie dla powyżej 10 osób, jest nawet czulent, znany przede wszystkim z Lelowa.
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?