Oprócz tradycyjnej ryby po grecku, barszczu czerwonego z uszkami, panie przygotowywały komosę ryżową z brokułem, jarmużem i granatem oraz - na deser - ciasteczka „orzeszki”. Razem z „warsztatowiczkami” swoje umiejętności kulinarne pogłębiała Anna Socha-Korendo – wicestarosta myszkowska, która jest częstym gościem na kulinariach.
Wśród uczestniczek warsztatów nie zabrakło również Marii Magdaleny Gurbały – sekretarz gminy Poraj - inicjatorki kulinarnych spotkań.
33. Warsztaty Kulinarne były ostatnimi w tym roku, dlatego z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, życzymy wszystkim warsztatowiczom zdrowia i radosnej atmosfery, a także wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym 2017 roku i - oczywiście - ogromnego zapału do dalszego wspólnego gotowania. Wesołych i smacznych Świąt!
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?