Poraj: kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem pod okiem Szymona Damijana przygotowano desery
Damijan jest absolwentem Zespołu Szkół w Żarkach, a swój kulinarny kunszt szlifował u boku jednego z najbardziej cenionych autorytetów kuchni śląskiej, Remigiusza Rączki. W Gminnym Ośrodku Kultury w Poraju przygotowywał desery wspólnie z Karolem Maślanką, również uczniem ZS w Żarkach.
Tym razem miłośnicy gotowania mogli obserwować i uczyć się jak przygotować mus truskawkowy z kaszą manną i jabłka z leguminą. Spotkanie z młodymi kucharzami było możliwe dzięki zaproszeniu przez Panią Monikę Mrożek - starszego specjalistę ds. doradztwa rolniczego ŚODR, która zawsze towarzyszy podczas kulinarnych spotkań organizowanych przez porajski GOK, a tym razem postanowiła włączyć się w jego organizację.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?