Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Poraj: kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem pod okiem Szymona Damijana przygotowano desery

Adrian Heluszka
Młodzi kucharze zdradzili tajniki przygotowywania deserów w Poraju.
Młodzi kucharze zdradzili tajniki przygotowywania deserów w Poraju. arc GOK Poraj
Poraj: kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem pod okiem Szymona Damijana przygotowano desery. W ostatnią środę w Gminnym Ośrodku Kultury odbyły się kolejne, już 21. warsztaty kulinarne. Tym razem tematem przewodnim były desery, a kulinarnych tajników udzielał Szymon Damijan, laureat wielu nagród i wyróżnień.

Poraj: kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem pod okiem Szymona Damijana przygotowano desery

Damijan jest absolwentem Zespołu Szkół w Żarkach, a swój kulinarny kunszt szlifował u boku jednego z najbardziej cenionych autorytetów kuchni śląskiej, Remigiusza Rączki. W Gminnym Ośrodku Kultury w Poraju przygotowywał desery wspólnie z Karolem Maślanką, również uczniem ZS w Żarkach.

Tym razem miłośnicy gotowania mogli obserwować i uczyć się jak przygotować mus truskawkowy z kaszą manną i jabłka z leguminą. Spotkanie z młodymi kucharzami było możliwe dzięki zaproszeniu przez Panią Monikę Mrożek - starszego specjalistę ds. doradztwa rolniczego ŚODR, która zawsze towarzyszy podczas kulinarnych spotkań organizowanych przez porajski GOK, a tym razem postanowiła włączyć się w jego organizację.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na myszkow.naszemiasto.pl Nasze Miasto