Poraj: kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem pod okiem Szymona Damijana przygotowano desery

Adrian Heluszka
Młodzi kucharze zdradzili tajniki przygotowywania deserów w Poraju. arc GOK Poraj
Poraj: kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem pod okiem Szymona Damijana przygotowano desery. W ostatnią środę w Gminnym Ośrodku Kultury odbyły się kolejne, już 21. warsztaty kulinarne. Tym razem tematem przewodnim były desery, a kulinarnych tajników udzielał Szymon Damijan, laureat wielu nagród i wyróżnień.

Poraj: kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem pod okiem Szymona Damijana przygotowano desery

Damijan jest absolwentem Zespołu Szkół w Żarkach, a swój kulinarny kunszt szlifował u boku jednego z najbardziej cenionych autorytetów kuchni śląskiej, Remigiusza Rączki. W Gminnym Ośrodku Kultury w Poraju przygotowywał desery wspólnie z Karolem Maślanką, również uczniem ZS w Żarkach.

Tym razem miłośnicy gotowania mogli obserwować i uczyć się jak przygotować mus truskawkowy z kaszą manną i jabłka z leguminą. Spotkanie z młodymi kucharzami było możliwe dzięki zaproszeniu przez Panią Monikę Mrożek - starszego specjalistę ds. doradztwa rolniczego ŚODR, która zawsze towarzyszy podczas kulinarnych spotkań organizowanych przez porajski GOK, a tym razem postanowiła włączyć się w jego organizację.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie