Kulinarne warsztaty w Poraju. Uczestniczki przyrządziły m.in. pieczony karczek i ciasto czekoladowe
Wśród przygotowywanych smakołyków był m. in. pieczony karczek z surówkami, ciasto czekoladowe i deser truskawkowy. I – jak przystało na jubileusz – nie mogło zabraknąć symbolicznej lampki szampana i wspaniałego tortu, który specjalnie na tę wyjątkową okazję przygotowała M.M. Gurbała.
Uroczysty toast wzniósł Wójt Gminy Poraj – Łukasz Stachera, który wraz z wiceprzewodniczącym Rady Gminy Poraj – Andrzejem Pawłowskim, podziękował wszystkim Warsztatowiczom za wieloletni, aktywny udział w przygotowywanych przez GOK lekcjach gotowania. Przy akompaniamencie akordeonu, na którym zagrał Mirosław Podlejski, zostało odśpiewane gromkie „Sto lat!”.
Warto podkreślić, iż jeszcze w 2012 roku inicjatorką tego rodzaju kulinarnych „lekcji” była Maria Magdalena Gurbała – Sekretarz Gminy Poraj. Nie sposób zliczyć jak wiele osób – profesjonalnych kucharzy, miłośników gotowania towarzyszyło nam do tej pory w kuchennych zmaganiach. Często lekcji gotowania udzielali nam szefowie kuchni Restauracji EM z Koziegłów, Restauracji „Jaś i Małgosia” z Poraja, Restauracji „Zajazd u Renaty”, warsztaty prowadzili również min.: Jolanta Zalega, Przemysław Bąk, Klub „Natalinki” z Masłońskiego, KGW Malwy.
Informacja: GOK Poraj
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?