Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kulinarne warsztaty w Poraju. Uczestniczki przyrządziły m.in. pieczony karczek i ciasto czekoladowe

AH
Kulinarne warsztaty w Poraju. Uczestniczki przyrządziły m.in. pieczony karczek i ciasto czekoladowe. W zeszłym tygodniu w Gminnym Ośrodku Kultury w Poraju odbyły się XXV - Jubileuszowe - Warsztaty Kulinarne. Zajęcia prowadziły pasjonatki gotowania, panie: Maria Magdalena Gurbała, Jolanta Płatek, Halina Podlejska i Anna Błaszczy.k

Kulinarne warsztaty w Poraju. Uczestniczki przyrządziły m.in. pieczony karczek i ciasto czekoladowe

Wśród przygotowywanych smakołyków był m. in. pieczony karczek z surówkami, ciasto czekoladowe i deser truskawkowy. I – jak przystało na jubileusz – nie mogło zabraknąć symbolicznej lampki szampana i wspaniałego tortu, który specjalnie na tę wyjątkową okazję przygotowała M.M. Gurbała.

Uroczysty toast wzniósł Wójt Gminy Poraj – Łukasz Stachera, który wraz z wiceprzewodniczącym Rady Gminy Poraj – Andrzejem Pawłowskim, podziękował wszystkim Warsztatowiczom za wieloletni, aktywny udział w przygotowywanych przez GOK lekcjach gotowania. Przy akompaniamencie akordeonu, na którym zagrał Mirosław Podlejski, zostało odśpiewane gromkie „Sto lat!”.

Warto podkreślić, iż jeszcze w 2012 roku inicjatorką tego rodzaju kulinarnych „lekcji” była Maria Magdalena Gurbała – Sekretarz Gminy Poraj. Nie sposób zliczyć jak wiele osób – profesjonalnych kucharzy, miłośników gotowania towarzyszyło nam do tej pory w kuchennych zmaganiach. Często lekcji gotowania udzielali nam szefowie kuchni Restauracji EM z Koziegłów, Restauracji „Jaś i Małgosia” z Poraja, Restauracji „Zajazd u Renaty”, warsztaty prowadzili również min.: Jolanta Zalega, Przemysław Bąk, Klub „Natalinki” z Masłońskiego, KGW Malwy.

Informacja: GOK Poraj

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kulinarne warsztaty w Poraju. Uczestniczki przyrządziły m.in. pieczony karczek i ciasto czekoladowe - Myszków Nasze Miasto

Wróć na myszkow.naszemiasto.pl Nasze Miasto