Jadwiga Plesińska z Żarek wytwarzająca chleb tatarczuch i bubelki reprezentowała wspólnie z innym producentami województwo śląskie na VII Dniach Produktu Tradycyjnego „Polskie Smaki", które odbyły się na terenie Praskiej Giełdy Spożywczej w Ząbkach koło Warszawy. Celem imprezy jest promocja regionalnej żywności produkowanej w oparciu o sprawdzone tradycyjne receptury. Swoje produkty prezentowały większe firmy, a także małe wytwórnie, działające przy gospodarstwach rolnych oraz małe przedsiębiorstwa rodzinne. Jadwiga Plesińska i Stanisław Panek otrzymali od Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Marka Sawickiego Honorowe odznaki „Zasłużony dla Rolnictwa".
Wideo
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!