To slow food "Mućka Grill" przy ulicy Prymasa Stefana Wyszyńskiego, za lodziarnią.
Od soboty, 31 października oferuje burgery. Oczywiście tylko na wynos i na zamówienie telefoniczne. I ma zamówienia. W dwa dni, w sobotę i niedzielę sprzedano ponad 400 burgerów.
W "Mućce" pracują trzy osoby. Właściciel jest kucharzem, jedna osoba odbiera zamówienie i jedna dowozi burgery, frytki.
O otwarciu lokalu właściciele myśleli już w lutym br. zaczęli remont, potem wybuchała pandemia koronawirusa, cała gastronomia została zamknięta, która pokrzyżowała plany.
Rygory epidemiczne poluzowano i wydawało się, że wszystko wraca do normy. Kontynuowali remont lokalu. I kiedy już wszystko było gotowe, w całym kraju, 24 października, wprowadzono czerwoną strefę. Znów zamknięto gastronomię.
A tu remont ukończony. wszystko gotowe, tytko otwierać i zapraszać gości. Poczekali tydzień i 31 października zdecydowali się na otwarcie "Mućki". Klienci nie zawiedli. Dowóz do 4 km od lokalu jest darmowy.
W Myszkowie inne restauracje , pizzerie prowadzą sprzedaż na zamówienie, na wynos - La Stazione, Ottavo, Kebab 71, Kurczakownia, Capri, Republika.
Po wiosennym przestoju jedna restauracja już nie wróciła na rynek.
Dziennik Zachodni / Wielki Piątek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?