Jastrzębie: kulinarne warsztaty pod znakiem wielkanocnych przysmaków [ZDJĘCIA]

AH
Jastrzębie: kulinarne warsztaty pod znakiem wielkanocnych przysmaków [ZDJĘCIA]. W środę, 9 marca, w Budynku Wielofunkcyjnym w Jastrzębiu odbyły się już XXIX Warsztaty Kulinarne, których organizatorem był Gminny Ośrodek Kultury im. Janusza Gniatkowskiego w Poraju, wraz ze współorganizatorem panią Moniką Mrożek – starszym specjalistą ds. doradztwa rolniczego ŚODR.

Jastrzębie: kulinarne warsztaty pod znakiem wielkanocnych przysmaków [ZDJĘCIA]

Tym razem zajęcia poprowadzili uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych w Żarkach, tegoroczni maturzyści - Szymon Damijan i Karol Maślanka. Motywem przewodnim było „Wielkanocne gotowanie”. Panowie zaprezentowali pastę z awokado na bagietkach oraz pieczeń rzymską podaną z sosem chrzanowym.

Młodzi kucharze z dużym humorem podeszli do sprawy gotowania, udowadniając w ten sposób, że przygotowywanie potraw może sprawić dużą frajdę i przyjemność. Miła atmosfera udzieliła się wszystkim uczestnikom warsztatów, a przygotowane potrawy smakowały wybornie.

Informacja: GOK Poraj

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie