Jastrząb: warsztaty kulinarne organizowane przez porajski GOK. Na stole zagościły smaki PRL-u [FOTO]

AH
Jastrząb: warsztaty kulinarne organizowane przez porajski GOK. Na stole zagościły smaki PRL-u [FOTO]. W budynku wielofunkcyjnym w Jastrzębiu odbyły się XXVIII Warsztaty Kulinarne. Zajęcia poprowadziła Jolanta Zalega. Tym razem tematem był "Kulinarne smaczki PRL-u”.

Jastrząb: warsztaty kulinarne organizowane przez porajski GOK. Na stole zagościły smaki PRL-u [FOTO]

Na stole zagościły śledzie po japońsku, buraczki zasmażane, nie zabrakło też dań mięsnych (pamiętajmy, że wówczas mięso było dostępne wyłącznie na kartki). Był również nieodzowny kotlet schabowy z pieczarkami, kotlet z kapustą kiszoną oraz rolada śląska. Na deser zaserwowano uczestnikom warsztatów przepyszne pączki oraz tort ,,Pisinger”, który degustowano popijając oranżadą dla dorosłych.

Informacja: GOK Poraj

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie