Odbędzie się ono w czwartek, 19 maja, o godz. 17 w Miejskim Domu Kultury. Gluten – mieszanina białek roślinnych: gluteniny i gliadyny występująca w ziarnach niektórych zbóż jak pszenica, jęczmień, żyto. U około 1% populacji występuje nietolerancja glutenu. Julien Venesson, autor niedawno wydanej książki pt. „Gluten: jak współczesna pszenica nas zatruwa”, twierdzi, że choroby spowodowane nietolerancją glutenu dotkną co najmniej 6% ludności. Program przedstawi mgr Irena Biała. Jak zwykle będzie degustacja
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?