Na porajskim stole zagościły m.in.: pasztet z morelami, rolada z łososiem, pieczarki nadziewane rybą, gruszki zapiekane z orzechami, miodem i bezą rumową, kapusta z grzybami, śledzie KGW, kaczka po porajsku, kulebiak z kapustą i kurkami, pasztet z kurkami, karpa w galarecie, tatar z łososia, śledzie z mleczem, rolada z szynką oraz szeroka gama wyśmienitych ciast, m.in. strucla migdałowo – orzechowa, strucla z makiem, sernik.
Organizatorami imprezy byli Regionalny Związek Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych oraz Wójt Gminy Konopiska. Patronatem honorowym objęli ją ks. biskup Antoni Długosz, prezes KZRKiOR Władysław Serafin a także starostowie powiatów: myszkowskiego, częstochowskiego, kłobuckiego i lublinieckiego.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?