Warsztaty poprowadziły panie z Klubu „NATALINKI”, pod okiem Józefy Grzesik. Podobnie jak podczas pierwszego spotkania, frekwencja była znakomita. W warsztatach uczestniczyło ponad 20 osób, a chętnych było znacznie więcej.
Tym razem uczestnicy warsztatów uczyli się wykonywać: placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków – dufinki, gulasz z mięsa gotowanego z pieczarkami, biały barszcz, zapiekankę makaronową na słodko–kwaśno, pajączki z parówki i trzy rodzaje sałatek ze świeżych warzyw. Warsztatowe menu przygotowała Józefa Grzesik, która wcieliła się w rolę szefa kuchni.
– Kolejne warsztaty odbędą się one 20 czerwca w budynku wielofunkcyjnym w Jastrzębiu, a poprowadzi je ponownie Jolanta Zalega – doskonała kucharka, która zaprezentowała nam swój talent kulinarny podczas pierwszych warsztatów w Poraju. Nasze kulinarne przedsięwzięcie będzie dobrym sposobem na ciekawe spędzenie czasu podczas Euroszaleństwa. Jeśli panie, zamiast oglądania kolejnego meczu, wolą podszlifować swoje umiejętności w gotowaniu, zapraszamy do Jastrzębia – mówi dyrektor GOK Poraj Magdalena Ryziuk-Wilk.
Początek warsztatów o godz. 17.30. Zapisy na warsztaty pod numer telefonu 34/314 55 48 lub mailem [email protected] w tytule należy wpisać słowo KULINARIA.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?