Cykl warsztatów kulinarnych w gminie Poraj. Kolejne odbędą się w Jastrzębiu

SU
W budynku wielofunkcyjnym w Masłońskim odbyły się II Warsztaty Kulinarne „Wiosenne inspiracje”.

Warsztaty poprowadziły panie z Klubu „NATALINKI”, pod okiem Józefy Grzesik. Podobnie jak podczas pierwszego spotkania, frekwencja była znakomita. W warsztatach uczestniczyło ponad 20 osób, a chętnych było znacznie więcej.

Tym razem uczestnicy warsztatów uczyli się wykonywać: placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków – dufinki, gulasz z mięsa gotowanego z pieczarkami, biały barszcz, zapiekankę makaronową na słodko–kwaśno, pajączki z parówki i trzy rodzaje sałatek ze świeżych warzyw. Warsztatowe menu przygotowała Józefa Grzesik, która wcieliła się w rolę szefa kuchni.

– Kolejne warsztaty odbędą się one 20 czerwca w budynku wielofunkcyjnym w Jastrzębiu, a poprowadzi je ponownie Jolanta Zalega – doskonała kucharka, która zaprezentowała nam swój talent kulinarny podczas pierwszych warsztatów w Poraju. Nasze kulinarne przedsięwzięcie będzie dobrym sposobem na ciekawe spędzenie czasu podczas Euroszaleństwa. Jeśli panie, zamiast oglądania kolejnego meczu, wolą podszlifować swoje umiejętności w gotowaniu, zapraszamy do Jastrzębia – mówi dyrektor GOK Poraj Magdalena Ryziuk-Wilk.

Początek warsztatów o godz. 17.30. Zapisy na warsztaty pod numer telefonu 34/314 55 48 lub mailem gok.poraj@op.pl w tytule należy wpisać słowo KULINARIA.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie