MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sfermentowana żywność jest dobrym źródłem pożytecznych...
fot. Lucy Lambriex/Getty Images

Co jeść w czasie brania antybiotyku? Dowiedz się, po co warto sięgać w czasie antybiotykoterapii, a czego lepiej unikać

Jedz sfermentowaną żywność

Sfermentowana żywność jest dobrym źródłem pożytecznych bakterii. Jest wytwarzana przez mikroby i obejmuje między innymi jogurt, niektóre sery, kiszoną kapustę, kombuchę i kimchi.

Sfermentowane produkty zawierają szereg zdrowych gatunków bakterii, takich jak Lactobacillus, które mogą pomóc przywrócić mikrobiotę jelitową do zdrowego stanu po antybiotykach.

Zobacz również

Dobre wieści dla mieszkańców Gniezna. PEC obniżył cenę ciepła!

Dobre wieści dla mieszkańców Gniezna. PEC obniżył cenę ciepła!

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Polecamy

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz