Poraj: wyszukane potrawy zagościły na stołach. Za nami II Gminny Przegląd Stołów Bożonarodzeniowych
Na gminnym stole bożonarodzeniowym znalazły się min.: moczka śląska, karp z musem borowikowym, mus pstrągowo-łososiowy, kaczka z jabłkami, pierś gęsia z sosem śliwkowym, pasztet z królika, mięso w waflu z niespodzianką, pierogi ze śliwką, pierogi z grzybami i ziemniakami, uszka z grzybami i kapustą, schab ze szpinakiem w cieście francuskim, kulebiak z grzybami i kapustą, strucla z makiem, keks, makowiec na biszkopcie, piernik, chorońskie śledzie, barszcz czerwony.
Degustację poprzedził koncert kolęd, który wprowadził wszystkich w atmosferę pięknych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. Na scenie „Bajki” wystąpili tego dnia członkowie klubu literacko-historycznego „Pod strofą” działającego przy GOK, których tego dnia wspierali uczniowie kl. III c porajskiego gimnazjum. Pięknie, muzycznie zaprezentowała się Orkiestra Dęta z Poraja, która tego dnia wystąpiła również wraz z zespołem „Szalona Piątka Plus”.
Potem wszyscy przystąpili do degustacji wszystkich smakołyków.
Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?